Rensat

Tänk att något jag dragit mig för så länge kunde gå så fort och nu känns det toppen! Jag har äntligen fått tummen ur och rensat min ”allt i allo låda” som under en länge tid knappt gått att öppna och stänga eftersom det varit en total oreda och alldeles för mycket saker i! Nu är det gott om plats och lådan går att öppna. Passad även på att rensa i köksskåpet bland alla lösa recept och få lite ordning! Tänkte att jag kanske skulle hitta någon middags ide men inte det…. Inspirationen till mat är inte på topp just nu vilket är väldigt tråkigt då jag varje dag funderar över vad vi ska äta utan att komma på något utöver de ”vanliga” korv och makaroner, spagetti och köttfärsås, köttbullar och makaroner osv. Får nog lov att surfa runt lite efter något nytt och inspirerande recept!



Kramar


Kommentarer
Postat av: Carina

Falska filé



För 4 personer.

Ingredienser

½ kg blandfärs

½ msk aromat

1 pkt bacon

1 burk skivade champinjoner eller färska

1 skivad paprika

1 skivad rödlök

1 burk paprika/chili creme fraiche

2 dl grädde

2-3 msk chilisås

Chilikrydda

Grillkrydda

3 dl riven ost



Gör så här

Blanda färs och aromat och rulla till en rulle som läggs i smörpapper. Lägg i frysen. Rullen skäres halvfrusen/frusen och stekes, läggs sedan i botten på en form.



Bryn Bacon, svamp, skivad paprika och skivad rödlök lätt. Lägg det över köttet.



blanda 1 burk cremefraiche (paprika/chili), 2 dl grädde, chilisås, chilikrydda och grillkrydda. Häll det i formen. Lägg riven ost över.



Sätt in i 200° ugn 15-20 minuter.



2009-11-01 @ 14:10:06
Postat av: Carina

Kycklinggratäng med persillade



För 5 personer.



Ingredienser

8 dl kokt pasta

400 g kyckling

200 g crème fraiche Mexican chili

2 ½ dl matlagningsgrädde

200 g majs

1 paprika

1 gul lök

Salt

Persillade

Paprikakrydda

100 g riven ost



Gör så här

Koka upp pastan (jag tog fullkornspasta). Hacka löken och fräs tillsammans med kycklingen som skurits i mindre bitar.



Blanda i allt utom majsen. Låt koka upp i ca 5 min.

Häll pastan i botten av en form. Häll över majs och kycklingmojjan och sist riven ost.



Ställ in i ugnen 200 grader tills osten smält.



2009-11-01 @ 14:13:06
Postat av: Carina

FÄRGGLAD KASSLERGRYTA!

4 pers



400 g kassler i strimlor

250 g strimlad vitkål

½ gul tärnad paprika

½ röd paprika

½ grön paprika

1 strimlad purjolök

2 vitlöksklyftor

1 msk kinesisk soja

2 msk tomatpuré

2 msk chilisås

2 dl vatten (Kanske behövs lite mer ,prova dig fram)

2 dl creme fraiche

1-2 tsk chilipulver



Gör så här:



Fräs kål ,purjolök och paprika under omrörning i lite matfett i ca 5 min.

Tillsätt pressad vitlök, soja, tomatpuré, chilisås, vatten, creme fraiche och chilipulver.

Rör om och låt puttra i ca 10 min.

Rör ner kasslern och låt puttra i ytterligare 5 min.

Smaka av med salt och peppar.



2009-11-01 @ 14:16:21
Postat av: Carina

LASAGNE MED KYCKLING OCH BACON!!





6-8 port.

4 kycklingfiléer

1 pkt bacon

1 hackad gul lök

1 tärnad stor morot

1 hackad grön paprika

1 brk champinjoner

½ brk svarta oliver hackade

1 burk hela tomater

1 förp. (500g)krossade tomater

oregano ,svartpeppar, cayennepeppar, salt

Ostsås:

8 dl mjölk

4 msk vetemjöl

salt, vitpeppar

1 äggula

400 g lagrad ost (hälften till garnering)

lasagneplattor (jag använde 1 pkt färska plattor 250 g )



Gör så här:

Skär kycklingen i mindre bitar och bryn dom i lite matfett i en stor stekgryta.

När dom fått lite färg så tillsätt bacon, paprika,morötter, lök ,vitlök,svamp och oliverna.

Krydda med kryddorna. Häll på båda sorterna tomater och låt koka på svag värme i ca 10-15 min.

Gör under tiden ostsåsen. Vispa samman 1 dl av mjölken med vetemjölet i en kastrull. Koka upp,tillsätt resten av mjölken under omrörning. Sjud såsen i ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Dra kastrullen från plattan. Rör ner äggulan och hälften av den rivna osten.

Varva ostsås lasagneplattor och kycklingsåsen i en ugnsfast form. Börja och avsluta med ostsåsen.Strö över resten av den rivna osten och gratinera i ugnen 200º i ca 30 min.



2009-11-01 @ 14:18:34
Postat av: Carina

Biffar med soltorkade tomater och fetaost





500 g blandfärs

1 lök

6 soltorkade tomater i olja

2 msk av oljan till tomaterna

2 msk finhackad persilja

150 g fetaost

1 ägg

0.5 dl ströbröd+1 dl vatten, låt svälla

1 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 tsk paprikapulver

2 tsk italiensk salladskrydda

0.5 dl mjölk

ev lite mjöl



Blanda samman ägg, mjölk och kryddorna. Rör i finhackad lök, finhackade tomater, persiljan, ströbrödet, finsmulad feta ost så allt blandas. Pudra ev i 1 msk mjöl. Forma biffar och stek dem gyllene på varje sida och genomstekta.



2009-11-01 @ 14:20:09
Postat av: Carina

Skaldjursgratinerad lax med romsås



4 laxfiléer

salt och citronpepparpeppar

Fyllning:

200 g skalade räkor

1 dl lätt crème fraiche

2 msk majonäs

2 msk klippt dill

cayennepeppar



Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär ett snitt mitt på varje laxbit . Pensla ett ugnsfast fat med olja eller flytande margarin.

Lägg på laxen och salta och peppra.

Hacka räkorna och blanda med crème fraiche, majonäs och dill.

Smaka av med lite cayennepeppar. Fördela räkröran i laxfickorna.

Gratinera i mitten av ugnen i 15 minuter.

Romsås:

4-5 dl lätt crème fraiche

1 rejäl matsked med röd stenbitsrom

knappt 1/2 finhackad rödlök

salt och vitpeppar

en aning strösocker



2009-11-01 @ 14:21:48
Postat av: Carina

Tortillatårta med kyckling







1 grillad kyckling

2 dl lätt creme fraiche

1 brk tacosås

1 pkt philadefia ost

2 vitlöksklyftor

1 pkt bacon

1 msk tacokrydda

1 förp tortillia bröd (stora)

Purjolök

riven ost



Gör så här:

Rensa kycklingen.

Stek bacon, blanda i kycklingen och värm på även den.

Blanda ihop philadelphiaosten, creme fraiche, tacosås.

Blanda ihop röran och kycklingen.

Smörj en rund sockerkaksform med löstagbar kant.

Varva tortillia bröd och kyckling röran.

Avsluta med tortillia bröd, strö riven ost uppe på brödet.

Ställ in i ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.

Servera med sallad..



2009-11-01 @ 14:23:51
Postat av: Carina

Laxgratäng

5-6 portioner



ca 800 gr lax (hel sida)

grovsalt

Citronpeppar



Skär upp laxen i lite bredare bitar och lägg på en grovsaltsbädd i långpannan. Lägg en klick smör på varje bit.



Salta lite och peppra med citronpeppar..

Ställ in i ugnen i ca 10 minuter på 200 grader.



Gratäng sås



3 dl creme fraiche

½ dl majonäs

2 dl riven vb-ost

10 cm hackad purjolök

3 dl skalade räkor

1 msk dill

1 msk persilja

1 msk gräslök

Persillade

Lökpulver

Salt

Coktailtomater



Gör så här

Rör i hop mojjan ovan. Ta ut laxfileerna ur ugnen och lyft över i en smord gratängform. Häll över röran.

Dela tomaterna och lägg på.

In i ugnen igen i ca 10 minuter på 250 grader.







Servera med cole slaw blandade i lite turkisk yoghurt också denna gång och tog paprika istället för lök.. Kryddade det hela med persillade.



(Själv skulle jag nog ha velat ha lite mera smak på det hela, kanske lite sambal oelek få åka i nästa gång..)

2009-11-01 @ 14:26:01
Postat av: Carina

TACOSNÄCKOR!



Ca 8 st.



2 rullar färsk smördeg

400 g blandfärs

1 stor gul lök

1 liten burk majs

1 påse taco kryddmix

1 dl vatten

några skivor ost

1 ägg till pensling

ost till gratinering



Så här gör du:



Börja med fyllningen.

Fräs färsen i lite matfett.Tillsätt hackad gul lök och majsen.

Häll i tacokryddan o tillsätt vattnet.Låt koka ihop.

Låt fyllningen svalna innan du gör snäckorna.

Rulla ut smördegen och fäst ihop dom med varandra på "kortsidan".

Bre på färsröran men lämna kanterna fria.Fördela lite ost ovanpå och rulla sedan ihop precis som när man gör kanelsnäckor.Skär i bitar med en vass kniv.

Ställ snäckorna på högkant på en pappersklädd plåt.

Pensla med uppvispat ägg och lägg på lite ost på varje snäcka.



Grädda i ugnen i 225º ca 15-20 min eller tills dom fått fin färg och är genomvarma.

Servera med sallad.

Jag gjorde även en sås till på creme fraiche som jag blandade med mild tacosås.Passade jättebra till!!



2009-11-01 @ 14:27:42
Postat av: Linn

Tack Carina för alla recept, nu har jag många nya recept att prova!! Tack!

2009-11-01 @ 14:52:01
URL: http://skargardsbloggen.blogg.se/
Postat av: Carina

Fläskfilégratäng med ädelost.

För 4 personer.



Ingredienser

Ca 800 g potatis

Ca 200 g palsternacka

1 kruka timjan (hackad)

1-2 vitlöksklyftor (hackade)

Salt

Vitpeppar

3 dl vispgrädde

600-700 g fläskfilé

Smör (till stekning)



Topping:

140 g ädelost

2 dl crème fraiche

30 g valnötter (hackad)





Gör så här



Skala och skiva potatis och palsternacka.

Varva skivorna (potatis och palsternacka) i en smord form med timjan och vitlök. Översta lagret ska i huvudsak bestå av potatis.

"Krydda rikligt mellan varven".

Smaksätt grädden med salt och vitpeppar och häll den över gratängen.

Grädda i 225 grader i ca 40 min.

Putsa fläskfilén och skär den i portionsbitar.

Bryn dem runtom i smör och krydda med salt och vitpeppar.

Mosa ädelost, blanda med crème fraiche och de hackade valnötterna.

Lägg köttbitarna på gratängen och toppa med ostmassan.

Ställ in i ugnen igen och grädda i ytterligare ca 20 min eller tills köttet är klart.

Garnera med persilja.



Servera en sallad till.

2009-11-01 @ 17:13:12
Postat av: Carina

Kyckling i kärleksnäste

För 2 personer.



Smarrig lyxig kyckling till romantisk middag för två.



Ingredienser

2 kycklingfileer

2 smördegsplattor

1burk champinjoner

6 skivor brie ost

1 ägg

potatis







Gör så här



Krydda kycklingfileerna med salt och peppar och lite kycklingkrydda om man vill.Stek dom sen så dom blir färdiga.

Lägg upp smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper, pensla kanterna med ägget.

Stek undertiden champinonerna tillsammans med kycklingen så dom får färg, krydda även med salt och peppar efter smak.

Lägg upp tre skivor brieost på varje smördegsplatta, lägg sen dit kycklingen och avsluta med champinjonerna ovanpå.

Vik ihop smördegsplattan över kycklingen och pensla med ägget ovanpå.

Sätt in dom i ugnen på 200 grader i 10-15 min så smördegen får fin gyllenbrun färg.

Servera med klyftpotatis och en god sallad.

2009-11-01 @ 17:16:01
Postat av: Carina

Fiskgratäng med sting

För 4-5 personer.



Ingredienser

400 g sejfile, tinat fiskblock

Margarin till att smöra formen med

Salt

Peppar

1 purjolök

2 dl creme fraiche

1/2 tsk sambal oelek

125 g mozzarella



Gör så här



Tina fiskblocket så det mesta av vätskan rinner bort. Smöra en ugnsfast form och lägg fisken i den. Salta och peppra.

Skiva purjolöken och lägg den ovanpå fisken.

Blanda sambal i fraichen och häll det ovanpå purjon och smula eller skiva till sist mozzarellan som du lägger över det hela. Osten kan du pressa lite mellan hushållspapper för att få bort överflödig vätska.

In i ugnen i ca 25 minuter på 175º

2009-11-01 @ 17:17:51
Postat av: Från Obbola

Ja du Linn nu har fått recept som Du kan överraska Din Sambo med. Lycka till.Tacka Carina

2009-11-01 @ 19:36:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0