Äppelpaj med daim


Vilken härlig dag det har varit, vindstilla och nästan sommarvärme ute.


Jag plockade in mer äpplen och fick tag på några stora och fina men såklart sitter de största äpplena högst upp och är svåra att få tag på!


Bakade äppelpaj med daim i till efterätt, smakade mycket gott!

 

 



Här får ni detta lätta och goda recept:


Daimpaj med Äpplen (8-10 pers)
        
        
Det är ett Daimpajs recept som verkligen smälter i munnen

2-3 äpplen (fler om det är små äpplen)
2 dubbel daimar

225 gr rumsvarmt smör eller margarin
4 dl mjöl
2 dl socker
1 msk bakpulver

1. Smöra en vanlig rund pajform
2. Lägg 2-3 skalade skurna äppelbitar i botten
3. Samt hacka 2 dubbel daimar och lägg på.
4. Blanda samman margarin, mjöl, socker och bakpulver.
när degen blivit någorlunda mjuk häll det då över äppelbitarna och daimen.

5. Ställ in i ugnen på 200 C ca 20-30 minuter beroende på ugnen.
Servera med glass eller vanlijvisp till


Igår lagade Mattias en god middag med fläskfile ruccola, apelsin,madelspån,hallomi och bandpasta:)
take a look----->


Ha en härlig lördagskväll!

 

Kram






Kommentarer
Postat av: Sara

Åh så smarrigt det såg ut! kanske man ska testa det receptet!! Kram

2009-09-19 @ 21:37:16
URL: http://www.familjengq.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0