Laxlasagne

Delar med mig av en god laxlasagne som jag hittade i tidningen Buffe:




Laxlasagne med feta ost

4 portioner

Ingredienser

  • 400 g skinn- och benfri laxfilé
  • 400 g fryst bladspenat
  • 150 g fetaost
  • 500 g keso
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater med örter (à 400 g)
  • 1/2 dl vitt vin
  • ca 9 lasagneplattor
  • olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

 

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tina spenaten enligt anvisning på förpackningen. Pressa ut vätskan ur spenaten.
  3. Blanda spenaten med smulad fetaost, keso och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär laxen i ca 2 cm stora bitar och blanda med krossade tomater, vitt vin och salt.
  5. Lägg ut hälften av spenatröran i en oljad ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Varva sedan lasagneplattor och laxröra och avsluta med resten av spenatröran.
  6. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt stå och vila ca 10 minuter.


    7. servera med en sallad.




Kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0