Städat undan julen

Idag har vi städat som tokar och plockat bort julen, (nästan i alla fall) julstakarna får stå kvar ett litet tag till! Det blev stilrent och fräscht då alla tomtar och annat julpynt plockades undan. Många tycker nog att jag har lite bråttom med att plocka undan julen, men jag har njutit av julen sedan advent och i morgon är det nyår och då tycker jag julen gjort sitt:)


Har gjort i ordning dekoration på bordet till nyårsmiddagen.



 

 

Kram

 

 


Vinterlandskap

Det har varit en härlig dag! Efter fika på solstigen gick vi en långpromenad runt sjön, det var kyligt men ändå härligt! Efter promenaden vart det ett varmt bad(skönt) och brasan går nu för fullt.

Jag njuter av ledigheten, det är så underbart....det behövdes verkligen!



Bilder från promenaden


 
Fint sken på himmlen.


Nu ska vi se film, ha en bra kväll!


Kram



Mellandagsrean


Jag undrar hur jag tänkte när jag bokade in en tid hos optikern under mellandagarna! Tur att jag fick skjuts i snöovädret av kära morfar som också hade ärenden in till stan. Jag kunde hoppa ur bilen inne i stan men stackars morfar fick leta och vänta på en parkering ett bra tag. 

Förutom att jag skulle till optikern lämnade jag tillbaka en tröja åt bror och bytte ett par tofflor(trasiga) som jag fick i julklapp mot ett par nya! Hittade en present åt bror som fyller år till veckan och dessutom ”passade” jag på att inhandla ”skumpan” inför nyår när jag ändå var i stan, kan inte påstå att jag känner för att åka in till stan en dag till under mellandagsrean. Jag kan sammanfatta mitt stadsbesök med några få ord:
Trängsel,långa köer och stress, huuuuva!!!!!


Snön fortsätter att falla och jag kan väl knappast klaga då jag önskat mig snö och en riktig vinter.

 

Det blir att beställa middag i dag med eftersom det ekar tomt i kylskåpet, efter middagen då ny energi infunnit sig ska jag åka ner till konsum och ”stor” handla!!!!

 

Kram


Juldagen

Sitter och väntar på att Mattias ska komma hem så vi kan åka över till Obbola och umgås och äta middag med hans familj.  


Julafton var toppen och jag hade visst varit alldeles för snäll;) Jag gillar alla klappar jag fick!


Läste på vk om en två pojkar, 8 respektive 12 år som rymde hemmifrån efter att dom fått julklappar de inte var nöjda med…..de ni!!!!


Ha en bra juldagskväll!

 



Kram


Julafton

Dopparedagen är här, brasan tänd och julmusiken spelas:) Snart ska vi äta frukost och efter det bär det av mot åsen för att åka skridskor och spela hockeymatch(tradition numera). Efter hockeymatchen så intas tomtegröt som är ett måste om man ska få julkappar!

Jag gillar denna dag och hoppas den blir toppen och att alla varit snälla så tomten kommer på besök!




Önskar er alla en underbar jul och massor av kramar!

Tjejkväll


Igår kväll träffades jag,Hanna,Lisa och Sara hemma hos Hanna, eftersom Sara bor i dalarna så är det inte särskilt ofta vi ses allihopa:( Gårdagens träff var inbokad i kalendern sedan länge och det är alltid lika trevligt när vi ses!! Tiden går dock på tok för fort! Det brukar bli en gång i halvåret som vi träffas och jag längtar redan till nästa!

Vi
beställde mat till middag istället för att laga själva och det var skönt, slippa fundera ut vad vi skulle äta,handla och sedan all disk som blir!

Jag tog med mig
blossablåbär starkvinsglögg som vi provade, starkvinsglögg är nästan lite för starkt för att det ska vara gott men ett glas var lagomt.

I morgon är det julafton och jag känner mig som ett barn som lääääääääängtar!!!!

Nu ska jag hojja i väg till jobbet för att arbeta sista dagen innan 1 ½ veckas julledighet:)



Kram


4:e advent och skridskoåkning

 


I dag har jag varit ute hos mamma och pappa och pappas kusiner med barn var och hälsade på. Vi åkte skridskor tillsammans, fikade och hade trevligt. När jag var liten firade vi jul tillsammans med dem vart annat år, men sedan några år tillbaka då familjerna blev allt större så slutade vi fira jul tillsammans. Jag kan sakna dom jularna för vi hade så mysigt och roligt ihop! Det var iallafall trevligt att få träffas idag!


 

Bild lånad av min mor.

Skridsokåkningen gick väl som vanligt, inte är jag någon stjärna direkt men jag står på bena iallafall! 

Nu ska vi lyxa till det med att beställa en nachotallrik!

 

 

Kram!


Julklapp

Mattias kunde inte vänta till julafton med att öppna julklappen från jobbet.....



Jag gillar den och den går att forma på olika sätt:)

Nu ska jag göra mig klar för sedan ska vi ta en(kall) promenad ner till kajutan och äta middag.

Tre arbetsdagar kvar till julledighet:)


Ha en mysig fredagskväll!


Kram


Vinterland

En vecka kvar till julafton och jag längtar! Nu har vi fått massor med snö och det är sagolikt vackert ute:) Det verkar som att det ska komma mer snö till veckan och minusgraderna fortsätter att stiga:)

 

  


Snart ska jag och Mattias åka in till stan och göra några ärende och kanske hittar jag några snygga vinterskor:)

 

Kram


Julgrupp




Igår blev jag sugen på att göra en egen julgrupp, köpte en mini en,hyacint och en "julkula". Glaskrukan hade jag sedan tidigare och mossan plockade jag i höstas. En julgrupp som för mig kostade 57:- istället för kring 200:-, plus att det är roligare att ha en "hemmagjord"!


Dags att pysa i väg till jobbet, i eftermiddag bli det Lussefirande!




Kramar


Lucia



Söndag den tredje advent, det snöar ute!!! Stora lapphandskar..... Hoppas det håller i sig, snön saknas inför jul. Igår hittad vi julgansfoten, väl undanstoppad…undra vem som kan ha gjort det(i år ska jag ställa undan den).

Granen är pyntad och gissa om det är mysigt, skulle nog inte kunna vänta till bara någon dag före julafton, det är
  nu jag vill njuta och mysa av julen!





Efter en lugn kväll igår har jag idag mycket energi som jag ska ta tillvara på, men nu först bli det att göra i ordning en gofrukost och sedan njuta av granen,snön,ljusen ,brasan och frukosten så klart!


Ha en underbar dag!


Kram


Klappar

Yesss då var det fredag! Ibland vill jag hinna med så mycket men tiden räcker inte till.....men vad tusan det som inte hinns med idag får vänta till i morgon!


Julklapparna är äntligen inslagna:) Jag hade tänkt ta in julgranen idag men den rackars julgransfoten är försvunnen:( Jag har letat i förrådet och i garaget men den syns inte till, jag tror minsann att det är sambon som ”gömt” undan den.....  Det är bara att hoppas att han vet var den kan tänkas vara!

Nu ska jag ta en dusch och sedan göra mig i ordning innan jag ska iväg på middag till Hanna och Fredrik och titta på idolfinalen! Jag hejar på ERIK! Heja heja heja!


Det har snöat ett tunt lager snö nu:)


Ha en härlig fredagskväll!

 

Kram



Längtan

Nu får snön ta och komma! Detta liknar ingenting.....mörkt,blött och lerigt. Jag skulle bli så glad om det kom lite snö! Enligt yr.no ska kylan komma till veckan:) 


Dom flesta julklapparna är inhandlade och väntar nu på att bli inslagna. 

Jag önskar mig en 
vit jul!



Kram



Skålar




Rörstrand Filippa k, iittala design marimekko och karamellskål från åhlens.


Örnsköldsvik

Igår morse efter frukost satte vi oss i bilen och körde ner till övik för att hälsa på Mattias syster med familj. På dagen shoppade vi inne i övik, mysiga smågator och gallerior. På em. såg vi modo-färjestad på tv, gosade med Albin och åt en god middag med massor av små plock. När lille Albin somnat och efter lite övertalning spelade vi pictonary.... hela kvällen, som vi alla tyckte var roligt!!!  Idag vid ett tiden åkte vi hemåt. Roligt att vi numera har betydligt närmare till dom föredetta sthlms-borna.....så vi kan gosa med Albin!


En busig och lekglad morbror och en liten bus Albin:)


Eftersom det är andra advent tänkte jag ta fram några tomtar, här är min största och finaste tomte!

 

Till helgen så tror jag att granen ska tas in, hade jag haft en plast så hade den redan varit framme men eftersom jag föredrar en äkta så måste jag vänta ett tag till!

 

Kram


Julgodis


Vi lyckades med julgodisbaket:)

vitchoklad tryffel med vanilj och citron och fudge med marabou choklad.



Kram




Fredag:)

Fredag igen.... tiden forsätter att gå fort! Det är vackert ute idag, mycket frost men det ser väldigt kallt ut.... Ska snart åka iväg på jobbet, slutar 17. Ska då träffa Nathalie laga mat och julgodis, det ska bli mysigt!
Sedan är det idol som inte för missas:)


Igår var jag hos frissan,klippte lite kortare och färgade något rödbrunare.


 

Ha en bra fredag!


Kram


Julbocken

Vi har fått besök av en julbock:) Mormor och morfar har gjort den åt oss, tusen tack!


Visst är den fin! Jag gillar våran nya vänn;)

För drygt en vecka sedan köpte jag två julstärnor(blommor), trots att de tidigare år hunnit tappa alla blad innan jul och hamnat i sopporna. Tänkte i år föra ett nytt försök eftersom dom är så fina(juliga), men icket! Den ena ser inte pigg ut och åker snart i soporna! Är det någon som vet hur man lyckas med dessa blommor??!!!

Kram

 


RSS 2.0