Höstens färg

Jag och Ullis for upp en sväng till strömmis.... köpte två nya kuddar och en pläd på hemtex.
Innan hade jag en grön pläd och gröna kuddar, nu ska dom få flytta ner till soffan i "gille stugan".


Jag tycker att det vart bra med en till färg som livar upp och dessutom är lila helt rätt i höst!

Nu ska jag kila ner i "gilles tugan" och se män som hatar kvinnor.

Kram


Kräftskiva

En trevlig kräftskiva med mycket skratt som det brukar vara när morbror och Mattias är med.
I inglasningen hade Mamma dekorerat och gjort både mysigt och fint,utsikten är inte illa den heller!

Några bilder från kräftskivan, kika in på sjovillan.blogg.se för fler bilder.
 
Förutom kräftor och räkor åt vi pajer,sallad och bröd.
Skål
 

   

 

Nu ska jag försöka få liv i Mattias så vi kan äta frukost tillsammans, sedan ska vi cykla upp till omberget och titta på bilar eftersom mopar klubben har träff/utställning......12-16, med korvförsäljning och kaffe, titta förbi om ni har tid och lust!

Ha en bra dag!
                                   


Morgon pigg!

Vaknade före åtta i morse och kunde inte somna om, nu har jag duschat och sitter och väntar på att Mattias och gästerna ska vakna så vi kan äta ”hotell frukost”.

Igår mös vi ute i inglasningen med ljus och infra värme, grabbarna lagade go middag och jag och Sara skötte disk och efterätt….en deal som kändes helt ok!

 
 
Middag, grillad rostbiff.....              Efterätt, kiwi,banan och hallon i ugn med vit choklad.  


Vid 22 tiden tog vi en härlig promenad, vindstilla och varmt ute!

 

I kväll är det kräftskiva, premiär för mig i år!

Ha en bra dag!


Snart helg

Jag längtar tillbaka till sommaren......umgås med vänner, utflykter, härliga sommar kvällar och stugvistelser. Nu är vardagen i kapp och efter arbetsdagen är slut är det saker som ska hinnas med hemma och sen finns inte så mycket ork till annat kvar. Som sagt jag längtar tillbaka till sommar och semester, men vem gör inte det?!

Några härliga sommar bilder
 
 

Ikväll ska det dammsugas och dammtorkas:( I morgon slutar jag tidigt, Mattias syster med familj kommer och ska stanna till lördag....det blir trevligt!

Mattias rotar för tillfället runt i frysen för att hitta något att tillaga till middag och konstaterar att det blir svårt...... får se vad det blir för spännande!

Kram


Pedant

Min kollega åkte bil med mig till kvällens personalmöte. Det komiska eller sjuka var att när min kollega skulle kliva in i bilen såg hon hur ren bilen var och att "tygmattorna" var klinisk rena....... Hon började ta av sig skorna. - vad gör du? frågade jag och min söta kollega sa då att hon inte kunde ha på sig skorna eftersom de var så rent! - skärp dig sa jag..... Skorna åkte av.....lite sjukt men hon vet väl hur pedantisk min sambo är. Överdrift är vad jag har att säga! Jag är noga men inte alls på samma nivå som min pedanta sambo!

Vad är det man brukar säga, bättre lite skit i hörnet än ett rent helvete!


Det regnar ute, mysigt att sova då det smattrar mot altan taket!


Kram



Lååång dag

Idag jobbar jag 8-17 och sedan ska jag hojja hemmåt och kasta i mig lite mat för att sedan brumma över till Obbola för att gå på personalmöte, som idag ska hållas på den nya förskolan Hallbacken.
Antar att efter denna dag blir det ganska lugna puckar......

Ha en bra dag!



Kvälls arbete

 
Ny stege på taket och massa ogräs och grenar mindre :)

Tack mor och far för hjälpen!

Nu blir det tv tittande innan det är dags att sova, huvva i morgon ringer väckarn 05.45!

Kram

Hur kunde jag glömma!?

Fick en dusch av vatten på mig idag på jobbet...... vi satt och åt mellanmål ute på gården och jag höll precis på att skala äpplen när en dusch av vatten kom över mig...... Det visade sig att vaktmästaren stod uppe på taket för att ta bort klotter och hällde sedan ut vattnet och givetvis rann det ner just bara där jag satt!! Min dag?! Not!


Dålig dag

Är det måndag eller är det måndag..... det har varit en jobbig och dryg dag på jobbet, har inte känt mig på formen och det gjorde inte saken bättre när jag tänkte vara snäll mot min kollega och slänga kompost påsen då jag ändå var på väg hem. Innan jag hunnit ut gick påsen sönder och allt innehåll(mat rester) for ut på golvet!!!
Mina ord löd -  J*vla he*vete!!!! Det var bara att städa upp allt och torka rent, jag kan lova att jag var rätt irriterad.


Hoppas på en bättre kväll;)


Kram



jobb......och go middag

Idag har vi hunnit med en del här hemma, handlat,pantat,tvättat,städat,lämnat på återviningen, sått gräs och tagit bort all rabarber och sist men inte minst kastat massor med ved.......

Har just avnjutit en god och efterlängtad middag som passade alldeles utmärkt nu när grillat inte känns lika lockande längre.....




Om en lite stund ska jag och grannen ut på en promenad och sen ska jag skala och hacka morötter och göra en god dipp som vi(jag och mattias) ska "gotta" i oss när vi ser den nya wallander filmen, tjuven.


Ha en bra kväll



2 årskalas

Efter frukost styrde vi mot Övik för att fira lille Albins 2årsdag.

 
Fina och goda tårtor hade bakats.      Morbror hjälper till med att blåsa ut ljusen.



 
Paket öppning


Morbror hade lyckats bra med presenterna som vart väldigt populär!


Jag tror att jag har gått och blivit förkyld, bäst att gå i säng och hoppas förkylningen ger med sig!

Sov gott




Sorg

En släkting gick bort igår kväll. Han var en härlig människa som kommer saknas.

Tänker på er närmaste!







Bästa dagen

Mattias jobbar eftermiddag och slutar inte förens tio i kväll. Mina gulliga grannar har bjudit över mig på middag, de blir trevligt....har inte träffats just något under sommaren så det blir roligt att höra om deras sommar och semester.


I morgon så åker vi till Ö-vik över dagen för att fira Mattias systerson Albin som fyller 2 år och födelsedags presenten är noga utvald av morbror.


Fredag är nog den bästa dagen på hela veckan eftersom man har hela helgen framför sig. 
Njut av helgen alla som är ledig!


Kram




Oj vad det blåser

Det blev en tur in till ersboda med Ullis och lille Max på eftermiddagen, hämtade nackkudden jag beställt till soffan och köpte en kruka.

Den här värmen som skulle komma i veckan vart tog den vägen?! Jag tycker då att det bara blev kallare ute! Det är illa när fingervantarna är ett måste på morgonen......



Klippte gräsmattan i blåsten, hoppas att gräsmattan inte växer så mycket mer nu.....är less på gräsklippandet!

I kväll blir det att zappa framför tv:n, tända ljus och bara ta det lugnt, känner mig trött och slö.

I morgon är det fredag, veckorna går fort.


Ha en mysig kväll i detta blås väder!


Lingon och blåbär

Härliga kväll, plockat lite blåbär och lingon på mina föräldrars gård.......det finns massor, helt perfekt. Men jag kan lova att myggen gjorde mig smått galen och om jag ska plocka mer någon dag får det lov att bli under dagtid så jag förhoppningsvis slipper dessa små blodsugare!

Blåbären har jag redan fryst in för att kunna använda till smoothies och kanske en blåbärspaj.
Lingonen hade jag tänkt prova göra lingonsylt av, blir nog inte så mycket sylt av det lilla jag plockade men kul att testa!

   
Som ni ser så var Tias med och hade fullt upp med att mummsa i sig goda blåbär.




 

I morgon ringer väckarklockan tidigt men det innebär också att jag får gå hem tidigt, vilket är underbart härligt!


Kram





sovrums makeover

I sommar då vi var i stugan i  höga kusten for vi en dag in till Kramfors och gick på dollar store, gillar stark just den butiken.....bra ordning och allt finns där! Bland allt möjligt som shoppades där hittade jag nya gardiner för en bra peng som jag tänkte till sovrummet. Har varken haft tid eller lust att sätta upp gardinerna under sommaren men idag tog jag tag i saken och det är inget snabbt göra! Svettigt vart det efter allt strykande och upp och ner för att nålas och fållas för att för sedan en sista gång strykas igen och ändå så är jag inte riktigt nöjd med strykningen. Nåja det får lov att duga!

Innan gardin bytet så var jag och Hanna ute på en promenad, fick sedan socialt stöd och lite hjälp att hålla i gardinerna . Tack för det!

   
Före                                                              Efter, har fått för mig att jag vill ha vitt och fräscht                                                                                        i sovrummet. Krukan sprejades vit.

Jag är ganska nöjd med resultatet men det blir spännade att se hur det ser ut i morgon i dagsljuset.

                                                                                 

Hanna fick IKEA katalogen idag med posten, fick låna den av henne så länge eftersom jag inte fått någon än. Ska lus läsa den i morgon:)


Nu är det nog dags att gå och sova, Go natt!




Pippifåglar

Dessa fåglar som flyger in i vardagsrums fönstren så fort inte markisen är nere, jag som nyss putsat fönsterna eftersom dom blivit så skitiga efter ett x antal fågel in flygningar! Rädd blir jag dessutom varje gång det händer, nyss flög jag upp ur soffan innan jag förstod vad det var som small till.....

Läste i på VF att ett par som natten till tisdag varit ute och gått blivit rånade, hjälp va otäckt. Men enligt artikeln så fick polisen fast rånarna så kanske att man vågar gå ut och gå på kvällarna!

Nä nu är det bäst jag beger mig mot jobbet så jag kommer i tid.



Ha en bra dag!





Måndag

Slutat tidigt idag, vart bjuden på go kaffe och morotskaka hos min kära vän Ullis.


Lite nytt ute i trädgården

  
Klicka på bilden för större bild.


Jag hade nog lite för bråttom med att ta bort utegruppen(för hösten), men det gick bra så här också(bord och stolar från uterum. Middag ute i solen är härligt!

Om nån timma ska jag och Nathalie ut på en lång promiss och "surra" ,då glömmer man lätt bort tiden och vips är dagens motion av klarad!


Kram

Regnet öser ner!

Mysfaktorn är på topp..... Snart ska brasan tändas och filmen sättas igång. Vi är bort bjuden på middag, kan det bli bättre!?

Bilder från gårdagen fest
 
party glada tjejer                                      Japp det vart disco/dans......... roligt!

En trevlig och mysig fest, jag gav upp vid halv tre tiden då regnet började ösa ner....

Ha en mysig dag i regnet:)







40års fest

Nu är jag redo för ännu ett 40årskalas, Hannas moster Anna ska firas! Blir nog en trevlig fest/kväll! Har precis gjort klart en liten present från mig....

 

Idag har det pysslats hemma på gården. Det känndes konstigt att klippa bort vissna blommor och plocka undan ute gruppen på gräsmattan,men det känns som höst i luften nu.

I morgon ska det bli regn enligt vädret och det gör ingeting för de skulle vara mysigt att krypa upp i soffan och se filmer göra en brasa och mysa!


Ha en trevlig kväll!


Födelsedagsfirande

Hemma efter födelsedagskalaset och lagom mätt . Så klart fanns det mycke fika att välja på, tur att jag kunde hålla fingrarna i styr.....


 
Kvällens outfit


Det känns i luften att det går mot höst, i morse höll jag på att frysa ihjäl då jag cyklade till jobbet. Men det är klart att det är ju trots allt i mitten på augusti.


I morgon fredag har vi planeringsdag med jobbet, ska bli roligt! Planering på fm och lunch på västerbacken för att sedan lyssna på föreläsning.



Full fart mot helgen!

Kram


Mysig kväll


Kvälls promenad runt lövöudden med mor och Tias, soligt och vindstilla. Efter promenaden laddade vi med vatten och plommon för att sedan ge oss ut på djupsundet och glida runt med den gröna kanoten på den för kvällen spegelblanka sjön. Avkopplande och mysigt och dessutom träning för armar och axlar!


   






Mmmm blåbär.....åt några stycken efter kanot turen, det växer fullt på mina föräldrars gård och ändå har jag inte lyckas plocka med mig lite hem ännu(skärpning).



I morgon slutar jag 17 och efter middagen ska vi på kalas på vinbersväg, antar att det bli gofika som vanligt.



Hoppas att det inte tänkt åska i natt!.....


Sov gott!


Åskoväder

Hjälp vad rädd jag vart i natt när jag vaknade och insåg att det åskade och blixtrade! Dessutom var jag ensam hemma eftersom Mattias jobbade natt. Rädd och stel som en pinne låg jag och väntade och hoppades att åskan skulle dra långt bort, vilket den gjorde efter inte allt för länge tack och lov! Sov sedan som en stock innan det var dags att kliva upp tidigt för att jobba.

Jag är nöjd med min nya kamera, den verkar smidig och lätt hanterlig! Det blir spännande att test fotografera ute.




Ha en bra dag!


40årskalas och mini semester

Lördagens 40årskalas var mycket trevlig, kul att träffa släkten. Det bjöds på en underbar buffe och mina små tremeningar höll trolleriföreställning med mycket skratt*

Efter några timmars kalasande bar det av mot höga kusten och "gallan" med Mattias, mamma, bror och hans flickvän. Nu känner jag mig laddad inför hösten efter denna toppen helg med riktigt sommar värme och sol.


Lite av det vi gjorde (hann med) i "gallan" ,badade, åkte båt, vattenskidåkning, solade, fiskade, grillade och mös framför elden till sena kvällen. Ja vi hann med en hel del på våran mini semester!

Här hemma blåser det och känns inte alls lika skönt som i "gallan".


Håkan 40 år, batteriet på kameran tog slut efter några bara några kort tagna.
 
Buffe med massor att välja på

min "plock tallrik"


Gallsätter

 
Frukost i "gallan"

Tias har det bra och myser i skuggan.

 
Båt utflykt till "halvön" för att bada och sola!

wok på murikan

Tobias och Tias badar!

Mattias åker vattenskidor

Morgon vy från sängen.....myyys!



Jag beställde kameran i lördags och i morgon kommer den med posten, längtar!!!!!

I morgon väntar en ny arbetsdag och nu är mina kollegor också tillbaka från semester!


Kram


Sugen på en ny kamera

Full rulle, har vattnat blommor packat och ska snart hoppa in i duschen innan det vid halv två tiden bär av mot Röbäck på 40årskalas. Efter det så åker vi till "Gallan" för att förhoppningsvis njuta av solen och värmen i två dagar.

Jag är väldigt nära att beställa en ny digitlal kamera eftersom jag flitigt tar kort och min "gamla" krånglar ibland.


Vad tror ni?

Canon Digital Ixus 100 IS svart

2650:- kampanj med väska och minneskort..... svårt att motstå!

Nu ska jag göra mig klar inför kalaset, ha en bra dag!!!



Kram






Fredag

Sitter nu och inväntar middag på åsen efter en härlig dag på stranden. Vi badade två ggr och det var ganska kallt men det gick att uthärda! Kanon att ha hunnit jobba och varit på stranden, tänk om man slutade tidigt varje dag! 




 


På väg hem efter några timmars sol och bad.

Jag har kläd bekymmer..... ska på 40 årskalas i morgon och har inte kommit på vad jag ska ha på mig! Känns inte bra men jag antar att det löser sig, men det känns alltid roligare och gå på kalas när man har en outfit som man är nöjd med:)


Ha en underbar sommarkväll!!!



 


Det går undan

Snart är första arbetsveckan gjord och i morgon slutar jag tidigt, underbart! Ni kan aldrig gissa vart jag ska då!? Hihii Jo såklart Revet om nu vädret blir som det är utlovat.


Vad kan bli bättre än strand, sol, goda vänner och en brie och parma baguette med paprika!?

Ser framemot en varm och skön sommardag i morgon så jag kan ta mig ett härligt dopp i det kalla havsvattnet!....brrrr


Full fart mot helgen och en extra lång för min del;)



Kram


Tillbaka till gamla goda tiden

Jag och Hanna är barndoms kompisar och våra föräldrar har umgåtts ända sedan de var unga. Mina föräldrar var i kväll bjudna på middag till Hannas föräldrar och dessutom vart jag och Hanna också bjudna på en god tre rätters middag. En mycket trevlig kväll och det var många år sedan vi åt tillsammans allihopa, brorsorna var inte med men iallafall vi tjejer! Jag gav upp 23.00 eftersom jag börjar 7.30 i morgonbitti.... Men dom glada semester firarna surrar nog vidare ett tag till(lite avis).


    

Förrätt en god och fräsch röra med räkor


Middag oxfile, potatis gjord i ugn....med tillbehör!

Efterätten en god hallon och blåbärspaj med glass (bilden vart suddig)

Allt för mig i kväll.....borde nog ligga i sängen så här dags!!!!

God natt!







Mina två havspärlor

Första dagen på jobbet efter semestern gick bra förutom att värmen och solen valde att komma tillbaka just den dagen. Jag har iallafall bestämt att jag ska göra massa "somriga" och roliga grejjer fast jag har börjat jobba.

Igår efter jobbet packade jag och Mattias picknick korgen och körde ut till vårat favorit ställe för att grilla och njuta av sommaren.

Idag efter jobbet bar det iväg med två goda vänner till revet som också är ett "favvo" ställe.




Vitskärsudden
  

 



                                                                                                                                     

 


Revet dagens utflyktsmål


Nu ska jag gå och fräscha till mig inför en härlig grillkväll/fest hos Hanna med ett gäng glada prickar! För mig bli det lugna puckar eftersom jag jobbar!

Älskar sommaren..... låt den aldrig ta slut!




Ha en trevlig kväll!


Back to work

Söndag och i morgon börjar jag jobba, och så klart ska det bli fint väder......inte oväntat! Tur att jag har ett jobb där vi vistas ute mycket. Hade brutit ihop å sitta inne på ett kontor då det är fin väder!

Igår hjälpte jag mor och far att ta bort massor av stenar där det idag skulle grävas(bild nedan).
 

Åt middag ute på åsen, vinstilla och strålande sol. Vid nio cyklade jag och Hanna till Nathalie och Dag för att umgås och ha trevligt, Nicco och Hella kom också förbi och vi spelade brainstorm och het potatis. Det vart en sen kväll och det har märkts av idag.


     
Alla dessa stenar tog vi bort förhand! Styrketräning!!!


Nu ser det ut så här.


Efter hårt slit, så sken solen upp och jag vilade mig på den nya trappan!


Brorsan paddlade kanot och tias simmade efter.

 



Gruvar inför morgondagen.... ska försöka lägga mig i tid



Alla som forftarande har semester.....njut!!!


Kram

Snygga stövlar!

Nu har jag fått mina nya stövlar och gissa om jag är nöjd!  Passade perfekt trots att jag inte prövat dom innan.

Det regnar(mycket) ute nu och det verkar ska göra det i morgon med, då blir det nog att dra på mig mina nya grymma stövlar och ut och hoppa i alla vattenpölar;)


 
Köpt på team sportia på birsta i sundsvall 299:- på rean, ord. 499:-


I morgon ska det bäras sten, alla frivilliga hör av er!


Go' natt!





RSS 2.0